Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona

1987-1989: ELS ORÍGENS


19 desembre 1987

Trobada de Nadal de MCP. Es presenta una reflexió que apunta a la necessitat d’introduir canvis importants en la dinàmica del MCP.


12/13 novembre 1988

1ª Trobada de tres grups del MCP (Vallvidrera). Amb J. Torrella “El medi, característiques de la realitat en què vivim” i S. Pié “Revisió de l’horitzó teològic”.


18 juny 1989

2ª Trobada de tres grups del MCP (Alberg Verge de Montserrat). Reflexió sobre la Pastoral dels bisbes bascos “Seguir a Jesucristo en esta Iglesia”.


10 octubre 1989

Trobada començament de curs MCP. Assisteixen nous grups provinents del MUEC que volen trobar un moviment en el qual treballar a partir de l’exercici de la seva professió.


25 octubre 1989

1ª coordinadora “nova” al CCU. Es presenta un document de treball.


20 novembre 1989

TCoordinadora MCP. Es presenta la decisió presa de constituir un moviment diferent.


29 novembre 1989

2ª coordinadora. S’adopta el nom provisional de Secretariat de Professionals Cristians (SPC).


13 desembre 1989

1ª reunió de la Comissió Permanent del Secretariat: Joan Torrella, Joana Miquel, Andreu Romaní i Lluís Sánchez.


Primera permanent (13/12/1989):

Joan Torrella, Joana Miquel, Andreu Romaní i Lluís Sánchez. Consiliari Antoni Matabosch.


1990: FUNDACIÓ


1 gener

Comissió preparació 1ª Trobada. Joana Miquel, Cori Casanova, Jaume Subirana, Antoni Matabosch, Joan Torrella.


24/25 març

1ª Trobada “Des d’on i cap a on?” “Cal ordenar en la intimitat la nostra capacitat d’acollir a altres” (Casal de la Pau. Arbúcies). Biel Amengual “Radiografia del militant de moviment”. Josep M. Via “Reflexions a l’entorn del personalisme dels anys 90”.

1990 1990 1990

10 juny

Trobada fi de curs. Col·legi Sagrat Cor de Sarrià (Barcelona).


29/30 setembre

2ª trobada “Formulació i fonamentació de la nostra experiència creient avui”. Josep M. Rovira “Per a una teologia de la humanització”.


15/16 desembre

3ª trobada “Treballem en Església” al Casal de la Pau (Arbúcies). Presentació del Document d’Identitat. Debat “Entre la pastoral d’adults i la pastoral de la cultura”.

Assemblea Primera Comissió Diocesana – Jordi Collell (P), Joana Miquel (V), Marga Parés (V), Imma Bargalló (V), Imma Casanova (V) i Antoni Matabosch (C).


Comissió Diocesana (15/12/1990):

Jordi Collell (President), Antoni Matabosch (Consiliari), Joana Miquel, Marga Parés, Imma Bargalló i Imma Casanova.

1991


11/12 maig

Consell de Grups.


30 juny

Cloenda de curs i Eucaristia. Col·legi Sagrat Cor de Sarrià.

1992


25/26 gener

5ª Trobada Cultura, què? Al Casal de la Pau (Arbúcies). Amb Jordi Porta “Principals trets culturals de la nostra societat”..


16/17 maig

6ª Trobada Cultura, sí! Al Casal de la Pau (Arbúcies). Amb Àngel Castiñeira “La cultura del nostre temps, dimensió valorativa”.


12/13 desembre

7ª Trobada La nostra espiritualitat al Mater Salvatoris (Tibidabo) amb Ricard M. Carles “Què és la vida espiritual”, Llum Delàs “Introducció al silenci” i Salvador Bacardit “Instruments per al correu de l’espiritualitat”.


Comissió Diocesana (17/12/1992):

Jordi Collell (President), Antoni Matabosch (Consiliari), Jaume Valls, Montse Subirana, Joan Torrella, Glòria Pi , Núria Iceta, Salvador Gausa i Imma Bargalló.

1993


15/16 juny

8ª Trobada La nostra presència a l’Església al Centre d’Esp. Josep Manyanet a Begues (Barcelona) amb JM Martínez Gordo “Eclesiologia fonamental”.


novembre

Constitució de l’Espai de Pregària Joan XXIII.


12/13 desembre

9ª Trobada Les ètiques professionals al Centre Don Juan Bosco (Barcelona) amb Gaspar Mora “Els grans principis de l’ètica professional”.

1994


07 març

1ª Sessió Cicle de les Ètiques (Salut) al Centre d’Art Santa Mònica amb Diego Gracia “Ética de las profesiones sanitarias”.


14 març

2ª Sessió Cicle de les Ètiques (Gestió) al Centre d’Art Santa Mònica amb Josep M. Lozano “Ètica i gestió. Una moda?”.


21 març

3ª Sessió Cicle de les Ètiques (Comunicació) al Centre d’Art Santa Mònica amb Josep M. Casasús “Ètica dels mitjans de comunicació”.


7 maig

10ª Trobada a Casa Mater Salvatoris (Barcelona) amb Pere Lluís Font “Societat catalana, evangelització i el nostre paper de laics”


1 octubre

Assemblea del MPCB.


3 octubre

4ª Sessió Cicle de les Ètiques (Ensenyament) al Centre d’Art Santa Mònica amb Salvador Carrasco “La dimensió ètica de la professió docent”.


10 octubre

5ª Sessió Cicle de les Ètiques (Dret) al Centre d’Art Santa Mònica amb Eugeni Gay “Ètica i Dret”.


17 octubre

6ª Sessió Cicle de les Ètiques (Ciència i Tecnologia) al Centre d’Art Santa Mònica amb Climent Nadeu “Qüestions ètiques entorn de la ciència i la tecnologia”.


19 novembre

Trobada de moviments de Catalunya CCU amb Carles Torner “Presentació del document de JF Bickel (MIIC)”.


Comissió Diocesana (01/10/1994):

Jordi Collell (President), Llum Delàs (Consiliària), Jaume Valls, Joan Torrella, Salvador Gausa, Àngels Termes, Josep Turmo, Elisabet Viladomiu i Imma Bargalló.

1995


28 gener

11ª Trobada Cloenda cicle de les ètiques a Casa d’exercicis dels Jesuïtes de Sarrià.


11 febrer

Trobada de moviments de Catalunya, Lleida.


24 abril/1 maig

Trobada MIIC-Joves Professionals Europeus a Mazille (França). “Vaticà II, Vigent per als professionals d’avui?”


3 juny

Trobada de Moviments de Catalunya al Centre de Pastoral Bisbe Borràs (Tarragona amb Francesc Esteso “El debat sobre els moviments en el Concili. Perspectives de futur”.


18 juny

12ª Trobada Cridats a ser professionals atents a la Paraula a Casa de Lestonnac (Sant Cugat) amb Francesc Ramis “L’Antic Testament”.


26 novembre

Assemblea MPCB. Anna Jolonch (Presidenta) i Llum Delàs (Consiliària).

1996


27 abril

Trobada Fundacional dels Moviments de Catalunya.


25/27 maig

Trobada MIIC-Joves Professionals Europeus a Mazille (França) sobre “Creativitat, discussions i fracassos en l’anunci dels evangelis” amb Jean-Claude Brau “Pau a Atenes”.


1/2 juny

13ª Trobada Per què vos ho dieu, calaré les xarxes a Mater Salvatoris (Tibidabo) amb Anna Jolonch “La identitat professional i cristiana del MPCB” i Llum Delàs “La RdV en el moviment. Mirar des del cor, sentir la crida a ser deixebles i calar les xarxes”.


1 desembre

Assemblea del MPCB.


Comissió Diocesana (27/02/1996):

Anna Jolonch (Presidenta), Llum Delàs (Consiliària), Àngels Termes, Anna Ubach, Josep Turmo, Elisabet Viladomiu i Joan Torrella.

1997


20 febrer

Sopar de la CD amb l’Anselmo Lee (president del MIIC) i Luis Mª Goicoechea (consiliari). Aquest sopar a casa els Torner-Jolonch és determinant pel futur immediat de la nostra projecció internacional.


23 febrer

Xerrada de Luis Mª Goicoechea, consiliari del MIIC amb el títol “L’evangelització”.


10/11 maig

14ª Trobada La seva vida s’escampa a tota la terra a Casa Escolàpies (Arenys de Mar) amb Tano Casacuberta “Què significa avui ser un moviment evangelitzador” i Taula Rodona sobre “Anunciar la bona nova exercint la professió” amb Climent Nadeu, Joan Rigol, Josep Pasqual i Núria Terés.


15/18 maig

Trobada MIIC-Joves professionals europeus a Mazille (França).


2 juny

Conferència coorganitzada FJM-MPCB a l’Auditori FJM sobre “Clonación. Aspectos científicos y valoración ética” de Dra Mª Pilar Núñez.


20/24 setembre

Celebració del 50è aniversari del MIIC-Pax Romana a Assis (Itàlia). Renovar el nostre Moviment, reconstruir la nostra Església, remodelar el nostre món.


25/27 setembre

Consell Internacional del MIIC-Pax Romana a Assis (Itàlia). El MPCB passa a ser moviment membre del MIIC.


9 novembre

Assemblea Diocesana del MPCB.


30 novembre

Recés d’Advent. Josep M. Rovira Belloso “L’experiència de Déu en la vida quotidiana”.

1998


1 març

Recés de Quarema. Vicent Igual “Relat de fe de la vocació de Moisès”.


25/26 abril

15ª Trobada Nosaltres no podem deixar de dir allò que hem vist i sentit a Casa Escolàpies (Arenys de Mar) amb Claustre Solé “Lectura pasqual del relat de fe”.


28 abril

Conferència coorganitzada CCU-CCUP-FJM-MPCB a Parròquia dels Àngels sobre “Vida digne en l'última frontera. El debat sobre l’eutanàsia i el suïcidi assistit.” de Dr. Francesc Abel.


17 maig

Recés de Pentecosta sobre “La presència de Déu en les nostres vides. Reconèixer a Crist ressuscitat enmig nostre” de Tano Casacuberta.


22/23 maig

Recés d’iniciació “Anem a fons en la nostra vocació i missió com a laics” a Mater Salvatoris (Tibidabo) amb Josep Mª Turull “La missió del moviment-l’evangelització”.


24/27 setembre

Eighth”. European Conference. London Colney St. Albans (England). “A next Europe – Open to Diversity.


4 octubre

Eucaristia a Parròquia Mare de Déu dels Àngels.


15 novembre

Assemblea Diocesana.


13 desembre

Recés d’Advent al Centre Els Àngels. Llum Delàs “Introducció al temps d’Advent”.


Comissió Diocesana (15/11/1998):

Anna Jolonch (Presidenta), Llum Delàs (Consiliària), Anna Ubach, Josep Turmo, Josep M. Sánchez, Josep M. Vinué i Joan Torrella.

1999


21 febrer

Recés de Quaresma al Centre Els Àngels. Manel Bellmunt “Jesús ens és pa de vida”.


24/25 abril

Trobada Jo sóc el pa de la vida; qui ve a mi no tindrà fam, i qui creu en mi mai més no tindrà set a Casa Escolàpies (Arenys de Mar) amb Armand Puig “Com fem el pas de creure en Jesucrist a viure d’Ell” i amb testimonis d’Arcadi Oliveras, Teresa Garrell i Carles Ahumada.


15 maig

Jornada MIIC-PAx Romana de Catalunya. Centre Francesc Eiximenis-MPCB a Casa Elizalde. “El problema del mal en el món. La difícil teodicea”, amb Josep M. Rovira Belloso i Andrés Torres Queiruga i amb els testimonis de Núria Sastre i M. Jesús Pueyo.


1 juny

Conferència organitzada per CCUP, FJM, Pq Mare de Déu dels Àngels i MPCB amb Joseba Segura (Delegat de Pastoral Social del Bisbat de Bilbao, sobre “El procés de pau a Euzkadi i el paper de l’Església”.


30 octubre

Reunió de la coordinació catalana a Lleida.


14 novembre

Assemblea Diocesana.


12 desembre

Recés d’Advent.

2000


12 març

Trobada catalana a Vic.


6-7 maig

Trobada Diocesana.


3 juny

Reunió de coordinació catalana a Barcelona.


4 juny

Recés de Pentecosta.


17/21 setembre

Assemblea Mundial del MIIC-PAX ROMANA. El MPCB és admès definitivament com a membre i un membre del nostre moviment, Josep M. Carbonell és nomenat coordinador per Europa.


19 octubre

Consell Diocesà.


21 octubre

I Trobada dels Moviments Catalans.


11/12 novembre

Trobada de començament de curs.


16 novembre

Consell Diocesà.


3 desembre

Recés d’Advent


15 desembre

Celebració del 10è Aniversari del MPCB.


trobada a Barcelona

Trobada a Barcelona (02/04/2000)


Comissió Diocesana (19/01/2000):

Joaquim Sabater (President), Llum Delàs (Consiliària), Josep M. Sánchez, Josep M. Vinué, Marta Guitart, M. Jesús Pueyo i Montserrat Palanques.

2001


18 gener

Consell de Grups.


04 març

Recés Quaresma a càrrec de Mn Rovira Belloso sota el títol de “Pecat de l’Església, pecat del món”.


22 març

Consell de Grups.


19 maig

IIIª Jornada MIIC-Pax Romana en col·laboració amb Centre d’Estudis Francesc Eiximenis sobre el tema “L’acollida dels immigrants a Catalunya”. Participació de Núria Vives, Ignasi Salvat i Mn Rierola.


9/10 juny

Assemblea del Moviment. S’aprova la modificació dels estatuts i es decideix que el tema a treballar durant els següents tres anys sigui “L’opció pels pobres en la nostra condició de professional”.


25 Novembre

Trobada Diocesana “Un món en canvi, professionals en el món” a l’auditori de la Fundació Joan Maragall.

trobada diocesana
consiliari

Gaietà de Casacuberta substitueix Llum Delàs com a Consiliari.

2002


febrer

Trobada Internacional de Consiliaris del MIIC a Raimat (Lleida), hi assisteixen el consiliari general i dos consiliaris més del moviment. S’hi homenatja Mn Bonaventura Pelegrí.


Pasqua

Recés de Pasqua a càrrec de Mn Josep M Turull.


14 abril

Trobada Catalana a Tarragona. Es parla sobre coordinació, comunicació i la comunió de l’Església i concretament dels moviments de professionals cristians de Catalunya.


27 abril

Acte anual amb Centre d’Estudis Eiximenis a la casa Elizalde, sota el títol “Davos-Porto Alegre, una mirada cristiana, desafiaments i oportunitats” i els ponents Joan Majó i Jaume Botey.


25/26 maig

Trobada Diocesana a Arbúcies amb Biel Amengual i la seva ponència “El nihilisme com a oportunitat per a la fe”.


10 novembre

Jornada amb Mn Josep M Rovira Belloso, que va parlar sobre “Per què els pobres són els preferits de Jesucrist”.


desembre

Assemblea de Representants s’ha transformat en Assemblea General Extraordinaria, es fa un canvi de Presidència i s’escull nova Secretària.

2003


16 gener

Reunió de Consiliaris.


5 abril

Acte anual amb Centre d’Estudis Eiximenis a la casa Elizalde, sota el títol “Societat (in)justa i evangeli. Són coherents les respostes dels cristians?” i els ponents Xavier Palau i Josep M Rambla.


17/18 maig

Trobada Diocesana a Hostalets de Balenyà amb la presència del pare caputxí Jordi Cervera.


3-6 setembre

Trobada Europea del MIIC a Luxemburg, amb el títol “Quina Europa, desafiaments ètics i constitucionals per a un projecte europeu”.


2 novembre

Trobada Diocesana amb la ponència de Manel Bellmunt.


24 novembre

Homenatge a Ramon Sugranyes de Franch. S’organitza junt amb Abadia de Montserrat, Acadèmia Catòlica de Sabadell, Cristianisme i Justícia, Foc Nou, Fundació Joan Maragall, Justícia i Pau, MUEC, Centre d’Estudis Francesc Eiximenis i Grup de Juristes Roda Ventura.


Comissió Diocesana (04/02/2003):

M. Jesús Pueyo (Presidenta), Gaietà Casacuberta (Consiliari), Victòria Conesa, Joan Torrella, Marta Guitart, Joaquim Sabater i Eugènia Baqueró.

2004


gener

Trobada del MIIC Pax Romana organitzada durant el Fòrum Social Mundial a Mumbai, Índia.

Assemblea del MIIC a Índia Assemblea del MIIC a Índia

Assemblea del MIIC a Índia


27 març

Trobada a Martí Codolar amb presència de Juan Martín Velasco amb “Com ha de ser el cristià laic i professional d’avui”.


8 maig

Acte anual amb Centre d’Estudis Eiximenis, sota el títol “El diàleg interreligiós” a càrrec de Francesc Rovira.


29 maig

Trobada europea a Mazille (França).

trobada Mazille 2004

20 juny

III Trobada Catalana a Banyoles. S’aprova la “Declaració de l’Estany”. S’inicia el trienni del tema “Portadors d’esperança en el món i en l’Església” amb la presència de Joan Estruch.


juliol

Es crea la Federació Catalana de Pax Romana on ens constituïm com a membres del Moviment Internacional en peu d’igualtat amb el Centre Eiximenis i se signa un Protocol.


última setmana de juliol

Assemblea del MIIC a Polònia, sota el títol “Pobres i injustícia, reptes per a l’ètica i les cultures”.

Trobada del MIIC Pax Romana

Assemblea del MIIC Pax-Romana a Polònia


28 novembre

Trobada Diocesana sota el títol “Desafiaments i oportunitats de l’Església a casa nostra” a càrrec d’Albert Sáez i Pim Queralt.


anual

Fruit del treball dins el Consell d’Acció Catòlica, es presenta una sessió sobre la Revisió de Vida en el Parlament de les Religions, a càrrec d’en Carles Torner i s’ha participat també en la comissió de pelegrinatge per a la beatificació de Mn Pere Tarrés, beatificat a Loreto el dia 4 de setembre.

2005


gener

Reunió Consell de Grups ampliat.


maig

Com a membres del Consell d’Acció Catòlica, es fa una visita al Sr Arquebisbe de Barcelona per felicitar-lo pel nomenament i exposar-li les necessitats dels moviments d’AC de la diòcesi.


9 juliol

Trobada sota el títol “La raonabilitat de la fe en el context cultural actual” a càrrec de P. Andreu Marquès

Acte anual amb Centre d’Estudis Eiximenis amb el títol “Pax Romana ICMIICA, realitats, objectius i propostes d’un moviment laic a l’Església d’avui”.


setembre

Col·loqui al País Basc sobre Jacques Maritain titulat “Jacques Maritain i els reptes de la democràcia a l’època de la globalització”.


octubre

El Moviment s’uneix a les protestes que es fan des de diferents entitats diocesanes contra el tractament que de Catalunya es fa a l’emissora eclesial COPE.


2005 2005

2006


12 febrer

IV Trobada Catalana a Lleida a l’escola Marista Montserrat amb el títol “Esperança cristiana i utopia”. Xerrada a càrrec de Sr Antoni Bentué amb el títol “El lligam entre l’esperança teologal i la utopia humana”.

IV Trobada Catalana

17 març

Primera Eucaristia i Sopar Tertúlia- Divendres en Moviment amb la presència de Sr Joan Rigol. El tema era “Compromís polític i sentit cristià”.


21 maig

Celebració del 60è aniversari de Pax Romana a Roma. Es lliura el Decret d’aprovació de la reforma d’estatuts del moviment internacional, que es va aprovar a l’Assemblea de Polònia.


26 maig

Segona Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb la presència de Sr Arcadi Oliveras. El tema era “És possible eradicar la pobresa al món?”.


27 maig

Assemblea Diocesana per a la presentació del Pla Pastoral triennal de l’Arquebisbat Metropolità de Barcelona “Enviats per donar fruit”.


19 juny

Reunió de Consiliaris.


11 juliol

Trobada de la Comissió Diocesana amb l’Arquebisbe Mons. Lluís Martínez Sistach, on se li presenta la “Declaració de l’Estany” així com el pla triennal de treball, pla de curs i la realitat actual del MPCB.


21 octubre

Acte anual amb Centre d’Estudis Eiximenis i el grup de Juristes Roda Ventura. S’hi va convidar l’Antoine Sondag, que ens parlà de “El repte de la convivència a Europa”.


4 novembre

Sessió de treball de la Federació Catalana de Pax Romana de Catalunya amb el tema “L’Europa que estem construint. Turquia com a cas d’estudi” amb una ponència de Dra Teresa Freixes.


9/10 novembre

Congrés Europeu del MIIC a Venècia.


17 novembre

Segona Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb la presència de Mn Ramon Mª Nogués. El tema era “Qüestions candents de la bioètica”.

Segona Eucaristia i Sopar Tertúlia Segona Eucaristia i Sopar Tertúlia
Comissió Diocesana (07/06/2006):

Montse Subirana (Presidenta), Gaietà Casacuberta (Consiliari), Lluís Delgado, Roser Guitert i Eduard Ibáñez.

2007


14 gener

Trobada Diocesana, amb l’aportació de Mn Josep M. Rovora Belloso “La resurrecció, fonament de l’esperança cristiana”.

trobada diocesana

9 març

Sopar Tertúlia “Educar els fills en la fe”, amb Griselda Gasulla i Lluís Sánchez, i Mireia Poch i Xavier Cagigós.

Sopar Tertúlia 2007

maig

Sopar Tertúlia “El món vist a través dels mitjans de comunicació”, amb Lluís Foix.

Trobada de Pax Romana a Roma 2007

19/23 maig

Trobada de Pax Romana a Roma. 60è aniversari de la fundació. Hi assisteixen Eduard Ibáñez i Gaietà Casacuberta.


juliol

V Trobada Catalana a Barcelona. Es fixa lema pel nou cicle que serà “La comunitat, espai per viure, compartir i fer créixer la fe”. Aportacions de Salvador Carrasco i Santi Thió.

juliol de 2007

26 octubre

Sopar Tertúlia “L’església catalana i el futur dels moviments”, amb Mon. Joan Enric Vives.

Sopar Tertúlia octubre 2007

15/17 novembre

Comitè Europeu de Pax Romana a Atenes. Hi assisteixen Montse Subirana i Gaietà Casacuberta.

novembre de 2007 a Atenes

30 novembre

IX Jornada Pax Romana a Catalunya, amb membres del Centre d’Estudis Francesc Eiximenis, Grup de Juristes Roda Ventura i MPCB. Aportació del periodista Antoni Puigverd sobre “La societat catalana avui: la crisi de valors i el desencís de la política”.

2008


27 gener

Assemblea a Monestir de Valldonzella, Barcelona. Aportacions de Josep Mª Carbonell, Anna Eva Jarabo i Josep Vilageliu i finalment ens parlà Mn Salvador Pié sobre l’actualització de la Teologia, l’espiritualitat i la missió dels moviments d’Acció Catòlica i en concret d’un moviment de professionals com el nostre.

Assemblea 27 gener Assemblea 27 gener

23 maig

Eucaristia i Sopar Tertúlia- Divendres en Moviment a l’auditori de la Fundació Joan Maragall, amb la presència de Jaume Flaquer Garcia, sj. El tema era “L’Islam, aquest desconegut”.

Eucaristia i Sopar Tertúlia

10 juny

Reunió de Consiliaris.


28 juny

Recés al Monestir de Bellesguard. Sota el títol “Galilea, viure enmig del nostre món”. Xerrada a càrrec de Luis M. Goikoetxea i Pim Queralt.


20-27 juliol

Assemblea Internacional del MIIC-Pax Romana a Nairobi, Kènia.

Assemblea Internacional del MIIC-Pax Romana Assemblea Internacional del MIIC-Pax Romana

3/5 octubre

Primer Forum Pax Romana Euskocat a Santuari d’Aranzazu (Guipúscoa).


21 novembre

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb la presencia de Carles Torner i Jaume Subirana. El tema era “Podem parlar encara de cultura catalana?”.

2009


21 gener

Reunió Comissió Diocesana.


31 gener / 1 febrer

Reunió a Barcelona de l’equip europeu de MIIC-Pax Romana. Taula rodona sobre “Els reptes actuals de la Unió Europea”.


3 febrer

Consell de Consiliaris.


20 febrer

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment. Es fa coincidir amb la Trobada de la Federació de Pax Romana a Catalunya. El ponent va ser Jean Lokenga.


1 març

6ª Trobada dels Moviments Catalans de Professionals a Manresa. Tema triennal vigent “La comunitat, espai per a viure, compartir i fer créixer la fe”.


19 març

Visita de presentació a Cardenal Arquebisbe.


28 març

Recés de Quaresma a Casa d’Exercicis Sant Ignasi. Audició amb comentaris teològics de la Passió segons Sant Mateu de Bach, a càrrec de Mn Josep M Rovira i Belloso.


28 abril

Consell de Consiliaris.


9 maig

Reunió Coordinadora de Moviments Catalans.


15 maig

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el tema La immigració: reptes ètics i polítics a càrrec de Norbert Bilbeny.


13 octubre

Consell de Consiliaris.


30 octubre

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el tema A qui serveixen els nostres diners? Una experiència de banca ètica cooperativa a càrrec de Jordi Ibáñez.


7 novembre

Reunió Coordinadora de Moviments Catalans.


13/15 novembre

Trobada Anual de la Federació europa del MIIC-Pax Romana a Hoddesdon (Londres) amb el tema “1989-2009. Moving into a New Europe, Misconceptions, Hopes, Disappointments and Perspectives”.


29 novembre

Trobada de formació al Monestir de Santa Maria de Valldonzella. Reflexió sobre l’Església a càrrec de Pare Manel Bellmunt.


Estiu de 2009 Estiu de 2009

Estiu de 2009


Comissió Diocesana (06/04/2009):

Josep Vives (President), Gaietà Casacuberta (Consiliari), Oriol Faulí, Eduard Ibáñez, Beatriu Bilbeny, Lluís Delgado, i Eva Segura.

2010


5 febrer

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el ponent Antoni Bentué i sota el títol “La plausibilitat de la fe cristiana, avui”.


9 febrer

Consell de Consiliaris.


17 març

Reunió Consell de Grups i Assemblea de Delegats


21 març

Recés de Quaresma sota el títol “Les set paraules de Crist” i com a Ponent el bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull.


8 maig

Trobada de formació dels Moviments d’Acció Catòlica, sota el títol “Fidels i compromesos amb el món, compartim la realitat”.


14 maig

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment. Es fa coincidir amb XI Trobada MIIC-Pax Romana. La ponent va ser Lawrentia Kwark i el títol de la Ponència va ser “Crisis, oportunitats i canvis”.


26 maig

Consell de Consiliaris.


4 juliol

7ª Trobada Catalana dels Moviments Catalans de Professionals a Castell d’Aro (Girona). Tema triennal vigent “La comunitat, espai per a viure, compartir i fer créixer la fe”. Ponència a càrrec de Pere Torra.


19/24 juliol

Trobada Mundial de MIIC-Pax Romana a Ginebra.


14 octubre

Reunió Consell de Grups.


22/24 octubre

Trobada basco-catalana dels grups de Pax Romana a Poblet. Segon Fòrum d’intel·lectuals i professionals catòlics dels grups de Pax Romana de Catalunya i Euskadi, sota el títol de “Acció i Espiritualitat en els nostres respectius contextos nacionals”. Eucaristia presidida pel bisbe auxiliar Sebastià Taltavull.


7 novembre

Visita del Papa Benet XVI i dedicació de la Basílica de la Sagrada Família. President del Moviment, Consiliari General i dos membres de la Comissió Diocesana, assisteixen a la Missa a la Basílica.


12 novembre

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el tema “28 de Novembre, què està en joc?” a càrrec de Josep M Ureta.


17 novembre

Consell de Consiliaris.


primavera/estiu de 2010

Primavera/estiu de 2010

2011


26 gener

Assemblea General i celebració dels 20 anys del Moviment. Xerrada de Javier Iguiñiz amb el títol “Prioridades de compromiso profesional en el MIIC”.


25 febrer

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el ponent Antoni Bentué i sota el títol “El Jesús de la Història”.


18 maig

Consell de Consiliaris.


25 maig

Reunió Consell de Grups


27 maig

Homenatge a Mn Gaietà Casacuberta, que va estar 10 anys com a Consiliari diocesà del Moviment. Agafa el relleu Mn Sergi Gordo.


11 juny

Reunió Presidents de la Coordinadora Catalana de Moviments de Professionals.


18 juny

Recés sota el títol “Com viure avui la Resurrecció” i com a Ponent José Antonio Badiola.


2 octubre

Trobada de Responsables de la Coordinadora Catalana de Moviments de Professionals al convent de Sant Ramon (Cervera). Ponència del Bisbe Auxiliar Mn Sebastià Taltavull.

Trobada al convent de Sant Ramon Trobada al convent de Sant Ramon Trobada al convent de Sant Ramon

3 octubre

Consell de Consiliaris.


13 octubre

Reunió Consell de Grups.


21 octubre

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el tema “Feliços els qui creuran sense haver vist” a càrrec de Mn Sergi Gordo.


finals d'octubre

Homenatge a Ramon Sugranyes de Franch, antic president de Pax Romana.


27 novembre

Primera Trobada en Moviment a la Casa de la Sagrada Família a Vallvidrera sota el títol “Advent, esperança en temps de crisi”.


finals de novembre

Trobada Euroea del MIIC-Pax Romana a Vilnius. El tema de la trobada va ser el debat Fe-Ciència.


Imatges del 2011 Imatges del 2011 Imatges del 2011

Imatges del 2011


Comissió Diocesana (07/02/2011):

Josep Vives (President), Sergi Gordo (Consiliari), Oriol Faulí, Eva Segura, Elisabet Rosell, Núria Iceta, Víctor Juan i Noemí Ubach.

2012


21 gener

Reunió de Coordinadora Catalana de Moviments de Professionals.


17 febrer

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb la ponent Elvira Duran i sota el títol “Crisi econòmica-Crisi de valors”.


1 març

Reunió Consell de Grups i Assemblea per Delegats.


24 març

Recés de Quaresma sota el títol “Responsabilitat, culpa i perdó. Experimentar l’amor de Déu” per part de bisbe auxiliar Sebastià Taltavull.


12 maig

Consell de Consiliaris.

Reunió Consell de Grups.


7 juny

Reunió Consell de Grups.


9 juny

Trobada de Consiliaris i membres del CAC sobre el significat de l’acció catòlica avui.


17 juny

Eucaristia - Diumenge en Moviment.


3/5 juliol

Trobada Mundial del MIIC-Pax Romana a Viena sobre “Temps de crisi, temps de compartir visions i accions”.

Assemblea Mundial, Viena juliol 2012 Assemblea Mundial, Viena juliol 2012

14 juliol

Reunió de Coordinadora Catalana de Moviments de Professionals.


3/5 agost

Assemblea Mundial.


30 setembre

Trobada de Comissions Diocesanes de Moviments de Professionals Catalans als Jesuïtes de Sarrià sota el títol “Moviments de laics a 50 anys del Concili Vaticà II, resta arqueològica o minoria creativa” i la ponent Cori Casanova.

Trobada de Comissions

10 octubre

Reunió Consell de Grups.


21 octubre

Eucaristia - Diumenge en Moviment.


26/28 octubre

Trobada bi-anual vasco catalana de Pax Romana (Euskocat) al Castell de Javier (Navarra) sota el títol “50 anys del Concili Vaticà II, minoria creativa”.

Trobada bi-anual vasco catalana de Pax Romana Trobada bi-anual vasco catalana de Pax Romana

2 desembre

Eucaristia - Diumenge en Moviment.


14 desembre

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el tema “Nova evangelització: a la recerca de nous llenguatges eclesials per a la inculturació del Cristianisme en el segle XXI”” a càrrec de Mn Salvador Pié Ninot.

2013


2 març

Reunió de Coordinadora Catalana de Moviments de Professionals.


17 febrer

Eucaristia – Diumenge en Moviment.


13 març

Consell de Consiliaris.


16 març

Recés de Quaresma a Montserrat. Com a ponent el pare Antoni Pou i es va reflexionar sobre “Viure la fe des de l’Evangeli de Joan”.


21 març

Reunió Consell de Grups i Assemblea per Delegats.


5 maig

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el ponent Carles Pérez Testor i sota el títol “La sexualitat, espai de creixement i comunicació en la parella”.

Diumenge en Moviment Diumenge en Moviment

24/26 maig

Sessió d’estudis i Assemblea de PX, Profesionales Cristianos, a Pozuelo de Alarcón. La ponent va ser Llum Delàs.


29 maig

Consell de Consiliaris.


20 juny

Reunió Consell de Grups.


28 setembre

Reunió de Coordinadora Catalana de Moviments de Professionals.


13 octubre

Eucaristia - Diumenge en Moviment.


16 octubre

Consell de Consiliaris.


18 octubre

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el tema “Papa Francesc, què n’esperem” a càrrec de Llorenç Puig, sj.


21 novembre

Reunió Consell de Grups.


1 desembre

Eucaristia - Diumenge en Moviment.


2013

2014


26 gener

Assemblea General MPCB i Trobada Catalana de Moviments de Professionals Cristians a Montserrat .

Trobada Catalana de Moviments de Professionals Cristians Trobada Catalana de Moviments de Professionals Cristians Trobada Catalana de Moviments de Professionals Cristians Trobada Catalana de Moviments de Professionals Cristians

27 març

Reunió Consell de Grups.


30 març

Eucaristia – Diumenge en Moviment.


12 abril

Recés de Quaresma a Bellesguard. Com a ponent Mn Sergi Gordo i es va reflexionar sobre “Feu això en memòria meva. Celebrar l’Eucaristia, compartir la vida”.


15 maig

Eucaristia - Diumenge en Moviment.


16 maig

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el ponent Alfons Calderón i sota el títol “Treball i Vida. Un camí a la recerca de sentit”.


12 juny

Reunió Consell de Grups.


15 juny

Eucaristia conjunta amb membres del CAC a Santa Madrona.


25 juny

Reunió de Coordinadora Catalana de Moviments de Professionals.


24 octubre

Eucaristia i Sopar Tertúlia – Divendres en Moviment amb el tema “El Dret a decidir en el marc social de l’Església ” a càrrec de Xavier Morlans.

Sopar Tertúlia

16 novembre

Eucaristia conjunta amb membres del CAC a Santa Madrona.


24 novembre

Reunió Consell de Grups.


Comissió Diocesana (26/01/2014):

Noemí Ubach (Presidenta), Sergi Gordo (Consiliari), Elisabet Rosell, Núria Iceta, Eva Sánchez, Anna Vilà, Jaume Artés i Suso Mon.